Reparatii placi de baza

450,00 lei TVA inclus

prețul poate varia in funcție de complexitate si de defectul identificat
placa de baza laptop
placa de baza calculator
placa de baza notebook
placa de baza macbook

Descriere

Dacă un laptop nu mai pornește deloc, cel mai probabil există o defecțiune pe placa de bază.

Motherboard sau “placa de bază” din orice laptop este cea mai complexă componentă pe care sunt așezate celelalte piese interne din laptop. Adesea, defectarea unei componente din ansamblul de funcționare al plăcii de bază conduce la o problemă de sistem.

Reparații profesionale pentru plăci de bază laptop

Repararea plăcilor de bază și a altor plăci de circuite integrate este un proces foarte complex, care începe cu o diagnoză în detaliu și experiență în funcționarea sistemului.

 Placa de bază este compusă din procesorul (CPU) sau creierul unui computer laptop, care coordonează și execută instrucțiunile de program și realizează calculele matematice și logice, memoriile RAM (Random Access Memory) care stochează în mod dinamic datele programelor active, placa video, HDD, placa audio și placa de rețea, alături de toate conexiunile pentru ieșiri periferice.   

Placa de bază cuprinde sistemul BIOS, un chip de memorie ROM (Read Only Memory) care menține interfața dintre componentele hardware și cele software, memoria CMOS RAM, memoria Cache, chipset-urile, inclusiv un ceas CPU care sincronizează pulsul de date al sistemului.

Dacă una dintre piesele sistemului întâmpină o problemă, vei observa unul dintre simptome:

Laptopul nu se aprinde

Imaginea este distorsionată

Nu primiți ieșire video sau afișaj

Nu primiți sunet sau conexiune wireless

Bateria nu se încarcă

Computerul repornește din nou

Mentenanța unui sistem laptop este cea mai bună reparație

Un laptop este un echipament foarte sensibil din punct de vedere al organizării componentelor interne, de aceea este recomandat să prevenim deteriorarea și defectarea plăcii de bază prin mentenanță tehnică periodică – curățare de praf. De cele mai multe ori, defectele apărute la placa de bază survin din cauza faptului că laptop-ul nu este curățat de praf din timp, cel puțin o dată pe an.

Acumularea de praf pe prizele de aer va reduce treptat eficiența de răcire, astfel sistemul se va supra-încălzi. Vei observa că ventilatorul lucrează mai mult, chiar și sub sarcină ușoară. Utilizarea unui încărcător universal sau compatibil de calitate inferioară, vărsarea unor lichide pe tastatura laptopului, ori repararea anumitor componente de către o persoană nespecializată pot conduce la probleme cu placa de bază. 

Suntem o echipă de ingineri cu expertiză avansată în electronica de laptop.

Avem cunoștințele, experiența și îndemânarea să operăm în interiorul unui laptop cu scopul unei diagnoze pentru reparația sistemului. Centrele ITpunct sunt dotate cu echipamente moderne performante pentru a asigura o reparație salvatoare și de durată. Asigurăm reparații pentru plăci de baza pentru toate modele de laptop Apple, Asus, Lenovo, Acer, HP, Dell, Toshiba etc.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Reparatii placi de baza”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *